Turebröd, verison 4

Turebrödet, version 4: korvbröd

Jag har kommit ett steg längre ett så bra recept som möjligt för Turebrödet; genom att göra justeringarna jag noterade i förra receptvarianten är det väldigt nära nu. Häromdagen testade jag det vilket resulterade i 28 fina små bröd, perfekt för en grillad korv.

Degen är fortfarande lite för lös så jag ska nog ta bort lite mer vätska men sen tror jag att jag är hemma. Testa gärna, den senaste receptvarianten finns här (se till att välja måtten som står inom parentes: lite mer vätska till förvällningen och den mindre mängden, 5 dl, som själva degvätskan).

Turebröd, verison 4
Degen efter första jäsningen, dags att börja baka ut.
Turebröd, verison 4
Degen på bakbordet.
Turebröd, verison 4
Den här gången blev det två plåtar med små degrullar.
Turebröd, verison 4
Turebrödet, gräddat och klart. Totalt blev det 28 små bröd, perfekt för en korv.
Turebröd, verison 4
Fina små bröd.

Kommentera