Rådhuset från andra sidan Strömmen

En lek med speglingar

Även när jag tycker att jag borde ha tröttnat på att fota längs ett visst promenadstråk så händer det något när man går samma gamla väg men med kameran i handen. Ögonen fokuserar direkt annorlunda; söker, letar och lite då och då – hittar något nytt i det invanda.

Som häromdagen, när det var blå himmel och stilla vatten som resulterade i härliga och ovanligt tydliga speglingar i Strömmen. Oftast är det mer eller mindre blåsigt och/eller strömt så jag passade på att föreviga lugnet denna dag, samtidigt som jag avbildade motivet ”som vanligt”.

Rådhuset från andra sidan Strömmen
Rådhuset sett från andra sidan Strömmen, vid Saltängen ungefär.
Rådhuset från andra sidan Strömmen
Jag har definitivt en förkärlek till hus och arkitektur modell äldre. Funkis kan vara coolt men jag är mer för jugend och barock om jag får välja.
Elite Grand Hotell Norrköping
Elite Grand Hotell i Norrköping, byggt 1906 men om det är samma sak som att hotellet alltid huserat där vet jag inte.
Elite Grand Hotell Norrköping
Just den här dagen var Strömmen ganska stilla så speglingarna i vattnet blev rätt tydliga.

Lämna ett svar