Järnväg i tidig morgon

Eftersom det verkar som att Hallsberg ska stänga ner, eller i alla fall stängas av, inom en relativt snar framtid såg jag till att ta några bilder av och i närheten av järnvägsövergången. Övergången är precis i anslutning till bostadsområdet där jag växte upp och om det inte ska finnas kvar längre ville jag dokumentera området när jag hade chansen. (Det är inte så hjärtdrypande som det låter, jag ville bara passa på medan tiden var.)

I samband med ett besök i föräldrahemmet nyligen, såg jag alltså till att ta med mig min lilla kamera när jag gick på en morgonpromenad.

Mot norr: Kumla, Örebro och vidare.

 

Mot söder: Motala, Linköping, Malmö men även Göteborg, Halmstad och vidare.

 

Mot norr igen, kanske lite mer åt öst.

 

Passerar man den stora järnvägsövergången, där man nästan kan räkna med att bommarna ligger nere, kommer man till denna med bara ett spår. Här är bommarna nästan alltid uppe.

 

När jag passerat järnvägen kommer jag till åkrarna på andra sidan – södra sidan – av Hallsberg.

 

Det tidiga morgonljuset är mysigt.

 

Grävda, spikraka bäckar är den typ av vattendrag som finns i Hallsberg.

 

Den här gröna vallen och staketet är vad som dämpar tågens buller gentemot villaområdet som finns precis intill.

 

Den här grusvallen är ny, den fanns i alla fall inte här sist jag var hemma på besök.

 

Lämna ett svar