Självporträtt

Talangövning i helgen

I helgen fick en av mina vänner den briljanta idén att vi skulle ha en kreativ afton. Vi är båda personer som gärna skapar – på diverse olika sätt – och lördagkvällen visade sig vara ett perfekt tillfälle för oss båda att ägna oss åt detta.

Efter en god middag, som min köksvane sambo stod bakom, satte sig jag och min kompis med varsitt tomt papper och massor av pennor och ägnade oss åt våra respektive idéer. För hennes del resulterade det i en teckning av en påfågel, för min del blev det ett enklare självporträtt i blyerts.

Det var ett tag sedan jag skapade med pennan så det var skönt att kunna ägna en stund åt det!

Självporträtt
Numer skapar jag inte så mycket med klassiska material som papper och penna, färg och duk utan använder mest kameran. Just därför tycker jag det är extra viktigt att inte tappa talangen utan träna på lite då och då så jag i alla fall bibehåller den kunskap jag har.
Självporträtt, blyerts
Och här är teckningen i all sin enkelhet. Tog väl cirka en timme att skissa fram på frihand, med foto som förlaga. Blyerts på papper. A4.

Lämna ett svar