Trädgårdsvallmo

Vallmo: Röda, höga och vackra

En sak, förutom raukar, jag gärna ville se på Gotland var vallmo. Önskan var ganska diffus; jag ville bara se det och hade hört att det skulle finns ”överallt” på Gotland och med det var jag nöjd. Först efter några dagar på ön förstod jag att det egentligen var lite tidigt på säsongen för vallmo. Men då hade jag redan konstaterat att den röda blomman fanns lite överallt så jag var nöjd och glad.

Vallmo fanns det till exempel gott om i Ljugarn, där vi bodde. Mer exakt fanns det gott om jättevallmo, eller trädgårdsvallmo som det även kallas. Röda, höga och enormt vackra.

Trädgårdsvallmo
När jag lade upp den här bilden på mitt Instagram blev den snabbt mitt mest gillade inlägg. Jag förstår varför. Så himla vackert.
Trädgårdsvallmo
Hur fint som helst.
Trädgårdsvallmo
Vallmon växte mest som ogräs egentligen, men det var en njutning för ögat.
Trädgårdsvallmo
En kompis som sa att vallmo och stenmur är Gotland för henne.
Trädgårdsvallmo
Jag lade upp den här bilden i mitt Instagramflöde för ett tag sedan – den blev snabbt min mest gillade bild.
Trädgårdsvallmo
Det är inte alla vallmoblommor jag når att fota ovanifrån – de kan vara rätt höga – men dessa passade min ringa längd.

 

Lämna ett svar