Fiskare

Fjällsemester – del 2: Flugfiskarna

Syrran skulle inte komma ner från Kiruna förrän på måndagen medan jag, sambon Erik, hans systers sambo Mattias, samt sambons faster Maggan och farbror Janne kom upp redan på lördagkvällen. Det innebar lite strötid för mig när jag kunde hänga runt vid stugan, eller haka på kortare stunder när de fisketokiga männen skulle testa sina spön.

För de här männen var det framförallt flugfiske som gällde, vilket ibland gick lite sämre när vinden låg på. Efter en veckas fiske kunde vi i alla fall konstatera att det gått mycket bättre än förra året när det var alldeles för kallt.

Fjällsjö
Redan första kvällen kunde jag, Erik och Mattias gå upp till en liten sjö bara ett par kilometer norr om stugan där grabbarna kunde testa sina fiskespön en liten stund.
Fiskare
Mattias testar flugfisket. Det blev ingen fångst men man såg i alla fall fiskar i sjön vilket både gott eftersom alla fiskar tydligen dog för ett antal år sedan i och med att sjön bottenfrös.
Fjällnatur
Jag har ofta hört att det ska vara gott om mygg i fjällen. I de nordliga fjäll jag är van vid brukar det inte vara så farligt men här i Härjedalen fanns det gott om dem. Illa för mig, som är en sådan person myggen dras till.
Fiskare
Dags att traska hemåt mot stugan igen.
Fiskare i Mittån
Erik, Mattias och Janne på väg mot Mittån för att fiska dag två. De vandrade ofta iväg över myriga och ojämna marker för att få napp. Ibland kom de hem med fångst och ibland inte.

Lämna ett svar