Mittådalen

Fjällsemester – del 1: Inledning

I förra veckan besökte jag fjällen i Härjedalen för att fjällvandra med min syster Sabina. Min sambo Eriks faster och farbror hyr en stuga i Mittådalsvallarna varje sommar och sambon brukar åka dit under en av veckorna för att fiska. Just fiske är inte för mig men min syster i Kiruna hade inget emot att köra 100 mil söderut för att pröva på att vandra i våra sydliga svenska fjäll – tidigare har både hon och jag mest traskat runt i de nordliga fjällen i Abiskotrakten.

Den här gången var syrrans och min plan att avancera vandrandet från enklare vandringar och övernattningar på fjällstationer till flerdagsturer med tältning och matlagning i naturen. Det var spännande och nytt för oss båda.

I några inlägg som nu följer tänkte jag i bild och ord berätta om vår fjällvecka i Härliga Härjedalen!

Mittådalen
Fjällen är bra vackert.
Vägskylt
Om man missade Trafikverkets vägskylt till höger om vägen ser man förhoppningsvis denna skylt på trädet på andra sidan. Bra med tydlighet!
Börjesstugan
Bakom växtligheten skymtar Börjesstugan som sambons faster och farbror hyr varje sommar.
Fönster
Bakom det här lilla fönstret fanns det lilla rum med våningsäng som jag delade med sambon de nätter jag inte tältade på fjället.

Lämna ett svar