Kräftskiva

Ingegerd-bröd till Ingegerd på kräftskiva

I helgen var det kräftskiva för hela slanten och som vanligt var det lite av ett knytkalas. På min och sambons lott föll att, återigen, ta med bröd, kex och ost. Det passar mig alldeles utmärkt eftersom jag ju bakar bröd lite då och då, och är riktigt förtjust i goda ostar.

Kex är jag rätt värdelös på men det finns tack och lov att köpa i affären.

Årets bjudbröd fick bli ett rågsiktsbröd bakat i rund springform, som en klassisk sockerkaka. Jag kan meddela att det blev kalasgott!

Bröd som jag experimenterar fram, blir extra nöjd med och som jag tror att jag kommer baka igen har jag börjat döpa. Mitt första egna bröd är Turebrödet, döpt efter en kompis son. Så småningom kom även Maggiebrödet, döpt efter en annan kompis dotter. Och i helgen bjöds det så på ett tredje bröd: Ingegerd, döpt efter min sambos moster och värdinnan för gårdagens tillställning.

Extra roligt var att brödet även gillades av Ingegerd själv, och av några andra gäster.

I söndags såg jag till att baka ett par limpor till, så jag har lite att ta av här hemma också. Mums!

 

Lämna ett svar