Byggande i varje hörn

Det byggs i varenda vrå i Norrköping just nu, verkar det. Vi har blivit över 10 miljoner svenskar i landet och det är kanske inte så konstigt att det börjar märkas i form av ökat byggande både här och där.

Jag tycker byggandet är kul. Det är spännande att bo mitt i en stad där så mycket har hänt på området bara sedan jag flyttade hit för tio år sedan, och de senaste 1-2 åren har det nästan eskalerat.

Med byggande i nästan vartenda hörn kan jag samtidigt inte låta bli att fundera på om det kanske byggs för mycket, eller om det byggs för mycket av boenden som är för dyra i relation till vad landets växande befolkning har råd med? Det får väl framtiden utvisa, antar jag.

 

Gamla Yllefabriken ska äntligen rustas upp och fyllas med liv! Det här är nog en av de sista gamla fabrikerna i Norrköping som nu får sig en total make over.

 

På andra sidan av Järnbron. Ett av få byggen som jag tror snarare är någon slags ”vanlig” upprustning och inte ombyggnation av gammal fabrikslokal till boendeytor.

 

Hela Västgötabacken är numer ett byggområde.

 

Just den här fasaden har visat sig vara illa omtyckt av vissa Norrköpingsbor, som inte tycker att den ser ut som resten av arkitekturen i området.  Arkitekten, byggföretaget, eller vilka det nu är som bestämmer utseendet, ska ha tagit inspiration av Norrköping som gammal textilstad och de vågiga formerna ska påminna om gardiner som hänger i fönstren. Snyggt, fult, eller mittemellan? Tja, vilken roll spelar det egentligen?

 

Den här bilden var jag bara tvungen att ta; himlen speglade sig så fint i fönstren.

 

Ett annat hus längs Västgötabacken. Utformningen av balkongerna får mig att tänka på djur i bur. Fast inte på ett djurplågaraktigt sätt. Bara en djurbur, på något vis.

 

Borta vid Kvarngatan. Här går jag inte så ofta så det är extra spännande att se vad som hänt mellan besöken.

 

Det var en gång… Förut var det ett par tråkiga parkeringsytor och trista buskar och träd över hela ytan. Nu är det kanske inte särskilt fint heller, men det blir nog schysst när bygget väl är klart.

 

Det är inte varje dag man ser en vallgrav mitt i stan.

 

Det verkar nästan vara så många byggstaket nu att de inte får plats ens på byggområdena.

 

Borta vid Kopparhammar-området pågår det också en massa bygge. Den här byggkranen är en av de största jag någonsin sett.

 

Lämna ett svar