Blommor

Blommor första motiv med nya lill-Canon

I helgen gjorde jag ett köp jag suktat efter länge, länge: en mer avancerad kompaktkamera. Jag valde mellan en Sony Cybershot RX100 III och en Canon Powershot G5X. Efter att ha lusläst recensioner och kollat på recensionsvideor visste jag fortfarande inte vilken jag skulle välja – de var helt enkelt ungefär lika bra, med bara mindre skillnader.

Avgörandet kom dock rätt snabbt när jag väl stod och kunde hålla vardera kamera i handen: Canon var rätt för mig. Fler rattar och reglage – och därmed inte riktigt lika kompakt som Sony – men fördelarna är å andra sidan att det går snabbare att justera kamerainställningarna.

Dessutom var de extra grammen Canonkameran vägde något som gjorde att kameran kändes mer verklig, rejäl för mig. Och eftersom jag ändå jämför med en rejäl systemkamera (1 – 2 kg) så spelar det inte så himla stor roll om kompakten väger 300 eller 400 gram.

Så kunde kameran leverera bilder? Ja, det tycker jag. Jag tog med lill-Canon på en fotopromenad före jobbet och här kommer några av bilderna jag fotade.

Blommor
De skarpa färgerna, tillsammans med spetsade former, gillar jag med den här bilden.
Blommor
Jag vet inte vad någon av blommorna på bilden heter men det hindrar inte att jag kan njuta av dem.
Blommor
Nu har kommunen bytt ut blomsterplanteringarna som var tidigare, med en massa rött, orange och gult, mot dessa. Också klart godkända!
Blommor
Enkla röda blommor. Som vanligt har jag dålig koll på botanik.
Blommor
Kanske krysantemum eller något liknande?

Lämna ett svar