Platt fotobok om Höga kusten-vandring

Fotobok över Höga kusten ligger platt

Jag har tidigare gjort två fotoböcker, båda i form av presenter till släktingar. Nu var jag sugen på att göra en fotobok för min skull. Efter lite funderande kring vilka foton jag kunde bygga en bra story kring valde jag ut min vandring längs Höga kusten i somras.

Idag kom själva den fysiska fotoboken, och jisses så nöjd jag är! Det känns superroligt att se hur de foton jag tagit med min lilla kompaktkamera längs Höga kustenleden i somras ändå med råge räcker att dra upp rejält i storlek, utan kvalitetsförlust.  

Här är den fysiska fotoboken presenterad digitalt. Det är kanske lite svårt att läsa, klicka då vidare till mitt tidigare blogginlägg om vandringen istället. Och ännu fler foton finns här

Canon-kamera

Min lilla kamera, en Canon G5X som varit med ett tag och fått ta några smällar. Den strejkar lite ibland så rent mekaniskt kanske jag behöver köpa en ny snart, men fotokvalitémässigt kan jag i alla fall konstatera att det absolut inte behövs (vilket jag börjat fundera lite kring på sistone).

Jag valde att framkalla fotoboken hos Crimson. Jag har använt dem tidigare och tycker det känns som ett tryggt och kvalitativt val för den som verkligen vill ha kontroll över sina bilder, få resultatet exakt som man vill och vet vad man håller på med. Crimson brukar också leverera väldigt snabbt, och den här gången var inget undantag. 

Platt fotobok om Höga kusten-vandring

När jag beställde min fotobok hade man ett erbjudande på 20% rabatt vid beställning av en ny typ av ”platt” fotobok. Grejen med den är att man kan lägga ut foton över mittuppslaget om man vill, utan att bilden äts upp i mitten.

 Jag förstod inte riktigt hur det skulle gå till först men nu när jag fått hem det fysiska exemplaret kunde jag se att man helt enkelt framkallat ett helt uppslag i ett stycke och liksom klistrat sidryggar mot varandra. Ett uppslag är alltså en hel sida som är vikt. Det gör att det finns noll risk för misspass. Grymt bra!

Platt fotobok om Höga kusten-vandring

Nu när jag sett hur bra det kan bli är nästa problem bara: vad ska jag göra för fotobok nu?

 

Lämna ett svar