Kajak på Sävarån

Kajak och alpackor vid systerbesök i ett soligt Umeå

Jag lämnade en lillasyster i norr, körde 40 mil söderut och kom fram till en annan lillasyster. Och var fortfarande kvar i norr. Den här gången i Umeå.

Umeå brukar av många anses vara lokaliserat långt uppe i norr. Kolla på kartan en gång till. Det ligger ju faktiskt bara någonstans halvvägs upp. Så när jag lämnade en lillasyster och hennes sambo i deras sommarstuga en bit utanför Pajala och efter över 40 mil i bil söderut kom fram till en annan lillasyster och hennes sambo i Umeå var jag enligt många fortfarande kvar i väldigt norra Sverige.

Det var i och för sig helt okej för min del. Jag gillar Umeå, var man än vill lokalisera björkarnas stad.

Kajakar nerför Sävarån i solen utanför Umeå

Vi tre; jag, nästa syster och denna systers sambo, passade på att dra nytta av det fina vädret och hyrde varsin kajak en solig dag. Under en eftermiddag färdades vi någon mil nedströms Sävarån, en bit utanför Umeå.

Två kajaker i Sävarån, Umeå

En större del av sträckan färdades vi framåt mitt emellan lummig växtlighet.

Kajak i sjö

Sista biten öppnade ån upp sig till en sjö.

Brädspel och kort på kvällarna, djurbesök under dagen

Av alla mina systrar är det här den syster som älskar spel allra mest. Datorspel, absolut. Men också i allra högsta grad brädspel, kortspel och spel som man måste samlas fysiskt för att kunna spela. Jag är också ett fans av denna mer traditionella typen av aktivitet så det var givet att vi med nöje skulle ta oss igenom ett antal olika spel under min vistelse här.

Förutom spel, god mat och dryck på kvällarna och en solig kajaktur blev det också ett mer djuriskt besök när vi tog en tur till Mickelbo gård, en gård utanför Umeå med en hel drös olika arter.

Alpacka på Mickelbo gård

Min favorit var helt klart de här coola alpackorna. Snacka om punk.

Åsna på Mickelbo gård

Åsnor är också rätt coola.

Efter fyra dagar i Umeå var det slut på det roliga. Det var dags att avsluta den här semestern och köra hela vägen hem. Förutom ett stopp vid Fjällräven Outlet i Örnsköldsvik, blev det en heldag i bil. 80 mil senare var jag hemma i fina Norrköping igen.

Sommaren 2021 tog jag bilen från södra Öland till norra Norrland för att upptäcka små och stora guldkorn i Sverige. Jag sov i bilen, tältet eller hos familj och vänner längs vägen. Du hittar alla relaterade blogginlägg under taggen sommaräventyr 2021.

Spana också gärna in denna interaktiva karta där jag sammanställt merparten av min roadtrip, så att du enkelt kan se vad som finns var. Jag hoppas du blir inspirerad!

Läs mer:

Lämna ett svar