Mastodont

Utdöd mastodont det häftigaste på avslutningsfest


DEL 6 AV 6

Nu har det blivit dags att skriva det sista inlägget i den här serien om min utvecklings- och inspirationsresa med jobbet till Esri User Conference i San Diego, USA. 

Den festlighet som arrangören Esri i USA bjöd på sista kvällen fungerar som ett passande avslut på dessa intensiva dagar. 

Balboa park, San Diego

Alla besökare: vi distributörer och kunder från hela världen, bjöds in till Balboa park i San Diego. Parken består av häftiga byggnader, en mängd olika museum, grönytor, restauranger och underhållning samlade i ett stor område.

Lite som Gröna Lund eller Liseberg men med färre karuseller och fler kulturella inslag.

Balboa park, San Diego

Man hade byggt upp byggnader i olika stilar från olika delar av världen. 

Järnvägsmuseum

Ett par kollegor som jag sällskapade med hade läst att en av världens, eller om det till och med var världens, största museum för modelljärnväg fanns här. 

Det var verkligen stort. Kanske inte helt gigantiskt men det fanns väldigt mycket att titta på. Jag tror vi spenderade två timmar där. Längden på besöket motsvarade inte riktigt nivån på mitt intresse men så här efteråt är det ändå kul att ha varit där. 

Modelljärnväg

De här två entusiasterna skötte en av de modelljärnvägar som fanns. Tydligen var det bara de som var medlemmar i en speciell klubb för modelljärnvägen som fick styra tågen. 

Naturhistoriskt museum

Själv var jag betydligt mer lockad av det naturhistoriska museét dit vi äntligen kom senare på kvällen. 

(Va?! Finns det ett museum baserat på vetenskap i USA? Jo, vetenskapen har tack och lov en plats i landet i väst även om jag skulle önska att den platsen var betydligt större och mer grundad.)

Här var knökafullt av folk. Vissa delar var så packade att man knappt kom fram. Några våningar upp var det lite luftigare.

Mastodont

En av mina bästa porträtt var framför det här skelettet av en mastodont. Jag vet inte så mycket om just mastodonten men de levde  under en spännande tidsperiod i människans evolutionära historia.

Primater

En våning upp kunde man spatsera bland skallar av olika slag. Här en samling primater. Vi homo sapiens har såklart en plats i det här tittskåpet vi också, där uppe till vänster.

 

Lämna ett svar