Vindskydd på Torpön

Vandring på Torpön i östgötska Sommen

Sommen är en sjö i den södra delen av Östergötland. Under en ledig dag i juli passade jag på att köra runt sjön och pausa för en kortare vandring på Torpön, en insjö-ö som jag hade läst att skulle vara otroligt fin att besöka.

Det går att komma över till Torpön från norr om man tar en färja över. Det spar lite tid men jag hade inte bråttom så jag körde runt moturs för att komma fram till ön via en bro i söder.

Lomsviken på Torpön i Sommen

Väl över parkerade jag bilden vid parkeringsplatsen i anslutning till det mest sydliga vindskyddet, vid Lomsviken.

Sedan började jag att gå en slinga som slutade på totalt knappt 16 kilometer.

Bondgård vid vandring på Torpön

Längs vägen passerade jag den här maffigt placerade gården, där det ser ut som att världens oväder är på antågande. Det kom dock aldrig närmare och det enda som möjligen hände var att några lätta regndroppar föll.

Passerar stor alm vid vandring på Torpön

Längs vägen passerade jag helt plötsligt en gammal skylt som pekade emot ett träd.

Jättestor alm på Torpön

Jättealmen, står det på skylten. Jag har inte jättebra koll på hur stora almar blir så jag får helt enkelt lita på att beskrivningen är korrekt.

Vacker rastplats vid vindskydd

Mer än halvvägs, vid en vik mot öster, slog jag mig ner i vattenbrynet i närheten av ett annat vindskydd. Här var så himla härligt.

Strandkant vid Torpön i Sommen

Jag hoppas att jag kan återvända hit någon annan gång och då även övernatta.

Om jag ska bedöma själva vandringen som jag genomförde så gick den lite för mycket på asfalt eller grusväg för min smak. Men jag är ändå glad att jag har varit där.

Sommaren 2021 tog jag bilden från södra Småland till norra Norrland för att upptäcka små och stora guldkorn i Sverige. Jag sov i bilen, tältet eller hos familj och vänner längs vägen. Du hittar alla relaterade blogginlägg under taggen sommaräventyr 2021. Jag hoppas du blir inspirerad!

Läs mer:

Lämna ett svar