Rysk blåstjärna

Våren har slagit ut

Det har väl inte undgått någon att våren kommit till Norrköping. I kombination med helg och soligt väder finns liksom inte mycket bättre saker att göra än att ta sig en liten fotopromenad. Så förra helgen gjorde jag just det.

Som vanligt var det runt Strömmen och Åbackarna jag gick. Jag har nog tagit min ”välkommen våren-promenad” där varje år sedan jag flyttade till Norrköping för tio(!) år sedan. Otroligt att jag bott här så länge; nästan en tredjedel av mitt liv. Det trodde jag inte när jag flyttade hit då: 22 år gammal och med den bestämda åsikten att Norrköping bara var tråkigt tegel, betong, asfalt och livsfarliga spårvagnar som körde rätt igenom centrum…! Man kan lugnt säga att min åsikt om Norrköping ändrats sedan dess. Nu känner jag mest en massa kärlek för staden.

Nåja, det var ett sidospår. Tillbaka till vårvandringen.

Jag tog alltså ett varv runt Strömmen. Det blev många blå småblommor som fotades, men även några vita och rosa. Enjoy!

Rysk blåstjärna

Den ryska blåstjärnan ger en fin blå och grön inramning till den gamla stentrappan.

Rysk blåstjärna

Rysk blåstjärna lite närmare.

Vårblommor

En pigg och glad krokus tittar fram i det annars så blå och gröna vårhavet.

Vitsipport

Pigga och solsugna. Ungefär som svenskar just nu.

Rhododondron

Rhododendrondalen tas om hand av ideella krafter. De gör ett mycket bra jobb!

Rhododondron

På väg att slå ut.

Vårstjärna

Jag är inte säker på om det är en Vårstjärna eller en Liten vårstjärna, men en stjärna är det i alla fall!

Förgätmigej

Förgätmigej. Liten och blå med stora härliga blad.

2 reaktioner på ”Våren har slagit ut

Lämna ett svar