Vildmarkskänsla 20 minuter utanför San Diego


DEL 1 AV 6

Tänk vad man kan hitta när man rotar runt i sitt gamla bildarkiv: Precis före sommarsemestern i år hade jag förmånen att få följa med på en jobbresa till San Diego i Kalifornien, USA. Nu har jag råkat ramla över de bilder jag fotade där.

I en miniserie delar jag med mig av några tillfällen som jag hann med att fånga på bild. Jag börjar en tidig morgon, 20 minuter utanför San Diego.

Vi var ett antal kollegor som var med på resan. En av dagarna hyrde några av oss en bil, i typisk amerikansk storlek, och körde 20 minuter utanför centrum till en park av vildmarkstyp där vi ville aktivera oss i en stund. 

Solen går upp snabbt på den breddgrad vi var på. San Diego ligger inte långt ifrån gränsen till Mexiko så trots att det var mörkt när vi körde från hotellet var solen nästan helt uppe innan vi hunnit parkera bilen. 

Jag var kanske inte på mitt hurtigaste humör utan ville mest gå runt och fota lite. En kollega hakade på mig på en lugnare fotopromenad medan övriga tre joggade iväg. 

Det var kul att komma ifrån staden ett tag och få en liten känsla av den amerikanska vildmarken. Eller, vildmark kanske är att ta i. Men i alla fall lite mer natur istället för snörräta gator och höga hus. 

Det var små rabbits lite överallt, ungefär som på Gotland. Vissa hann jag fota rätt okej…

… andra hann vända andra sidan till. 

Amerikanarna älskar att använda skyltar med många bokstäver på. I Sverige sysslar vi ju mer med symboler på skyltar.

Området vi besökte var någon slags park där man fick lov att beträda alla stigar men inte miljön intill. Vilket ju kan vara helt okej. Det fanns fler skyltar på andra ställen som talade om att man håller på att återställa naturen och sådana initiativ måste man stötta. 

Ibland kan det vara bra med ord på skyltar, särskilt om de skapar en liten ramsa. 

Gröna men torra blad av poison oak. Bäst att lyda rådet och titta men inte röra. Vi traskade vidare på promenaden.

Efter en sisådär 45 minuter var det här äventyret över och vi hoppade in i bilen igen. Vi behövde ju hinna med såväl dusch som frukost innan en ny arbetsdag i soliga Kalifornien tog sin början.

 

Lämna ett svar