Konferens som lockar fler än Apples event anledning till USA-resa


DEL 3 AV 6

Själva syftet med resan till USA var att delta på Esri UC, User Conference – en konferens för användare av en speciell programvara som heter ArcGIS. Esri utvecklar och säljer programvaran i USA och distributörer runtom i världen säljer ArcGIS i sitt land. Jag jobbar för en sådan distributör, på Esri Sverige

UC är årets event för alla som jobbar med den typ av programvara vi säljer. Programvaran är i allt väsentligt ett IT-system av en typ som i branschen kallas för GIS, geografiska informationssystem.

Det är på UC alla stora nyheter om ArcGIS kommer, det är där man kan träffa programmerare direkt och liksom gotta sig så mycket man kan önska i GIS-tekniken. 

Konferensen är inte stor, den är enorm. Ser du den där vita, låga, långa byggnaden till vänster i bild? Det är konferensbyggnaden och den fortsätter ut ur bilden också.

UC lockar någonstans runt 16 000 – 18 000 besökare årligen från hela världen, fler än vad Apple lyckas med varje gång de lanserar en ny iPhone. Det är tveklöst världens största GIS-event.

Att antal av oss från Esri Sverige besöker eventet just för att ta del av alla nyheter men också för att träffa våra ”kollegor”, både på Esri i USA och från andra delar av världen. Dessutom följer flera av våra kunder från Sverige med så att de kan ta del av de nyheter som är mest intressanta för just deras organisation. 

Den häftiga utsikten kan jag tacka boendet på hotell Omni för, den höga byggnaden i bild. Hotellet ligger precis på andra sidan gatan om konferensen. 

Den här gatan passerade vi flera gånger varje dag, när vi gick till och från konferensen och hotellet eller konferensen och resten av centrala San Diego för att hitta en restaurang att äta lunch på. 

När solen gått ner och arbetsdagen är över kan man se vilka häftiga färger konferensen är upplyst med. 

 

Lämna ett svar