Fiskeresa i San Diego

Mer fågel än fisk på fiskeutflykt


DEL 4 AV 6

Innan själva Esri UC hade hunnit starta bjöd vi med våra kunder ut på en fiskeutflykt. Under en dag guppade vi runt ute på havet i jakt på några av dess simmande invånare. 

Jag var inte särskilt intresserad av själva fiskandet även om jag kastade ut betet några gånger. Istället ägnade jag mig mest åt att prata med våra kunder, fota vanliga fiskmåsar och lite häftigare pelikaner samt fokusera på att inte blir allt för sjösjuk. 

Jag tror att vi var runt 40 gäster på båten totalt. Eftersom den tog nästan det dubbla antalet var det aldrig någon trängsel vilket var skönt. 

Fiskeresa i San Diego

Vi hade flera besättningsmän med oss på båten. Bland annat denna skäggiga man som skymtar fram i hörnet av fotot.

Fiskeresa i San Diego

Efter att ha lämnat hamnen behövde vi stanna vid en sådan här flytande träbrygga. I luckor i ”golvet” hämtade våra fiskande guider upp det bete vi skulle använda under dagen. 

Fiskeresa i San Diego

Fåglar av alla de slag väntade ivrigt på möjligheten att snappa åt sig lite käk. Det här var första gången jag såg pelikaner i verkligheten men det blev långt ifrån sista gången under dagen.

Fiskeresa i San Diego

Betet gick upp och ner tills det antingen nappade eller åts upp av snabba smidiga simmare där nere i det blå. 

Det dröjde ett tag innan första nappet kom. Jag fick aldrig napp men det gjorde inget. Här har en kollega fått en typ av abborre på kroken.

Fiskeresa i San Diego

Det dröjde inte länge innan vi hade en hel flock av fiskmåsar efter oss.

Eller över oss. 

Fiskeresa i San Diego

Eller som kom in för landning.

Häftigare än skräniga fiskmåsar var pelikanerna. Den här bilden är jag lite stolt över att ha lyckats fånga. De ser så coola ut där de glider fram på rad. 

Ibland flög pelikanerna ensamma.

Eller parvis. 

Fiskeresa i San Diego

Vissa valde att flyga bort emot horisonten. 

Efter ett antal timmar ute på det stora blå återvände vi till land, lite guppiga under fötterna men nöjda och glada. 

Många av oss hade laddat med ett eller två åksjukepiller för att klara av dagen till havs. En känd bieffekt är att man kan bli väldigt trött så det var inte så konstigt att de flesta av oss knoppade in tidigt på kvällen. 

 

Lämna ett svar