Stig

Nordisk djungel mitt i Östergötland

Getåravinen är en rejält gammal – tänk några hundra miljoner år gammal – och en dryg kilometer lång spricka 1,5 mil nordost om Norrköping. Jag hade hört om stället i periferin av och till under ett par år men aldrig lagt något värde i det. Tills jag åkte dit.

Att gå in i ravinen var som att gå in en uråldrig nordisk djungel med en liten bäck som skär rakt igenom ravinen och skapar en härligt fuktig känsla. Höga träd sträcker sig mot himlen och bidrar till djungelfeelingen. Det tog mig bortåt en timme att gå de dryga tusen meter stigen sträcker sig eftersom jag var tvungen att stanna och titta hela tiden. Åk dit och upplev själv, eller spana in bilderna nedan!

Stig

Stigen slingrade sig genom ravinens botten.

Lummigt

Lummigt. Visst ser det ut som en djungel?

Bäck

Vattenståndet i bäcken var inte så högt.

Bäck

Trots det låga vattenståndet fanns det tillräckligt med H20 för att det skulle rinna i en stadig ström ner mot Bråviken.

Brunn

I anslutning till ravinen fanns en brunn som skulle innehålla färskvatten. Tyvärr hade brunnen sinat.

Ormbunkar

Ormbunkar fanns det gott om.

Självporträtt

Jag passade på att ta ett självporträtt strax innan jag gick in i ravinen.

Läs mer:

Lämna ett svar