fjäll

Rustad för en fjällsommar utomhus

LITE DÅ OCH DÅ nuförtiden överväldigas jag av förväntan inför sommaren. För det är den här sommaren som jag inte kommer frysa i fjällen. Det är den här sommaren som jag kommer inviga och gladeligen använda all den uppdaterade utrustning jag skaffat mig sedan förra årets kyliga övernattningar.

När jag och syrran fjällvandrade i Härjedalen i juni förra året visade det sig snabbt att den av sambon lånade sovsäck jag hade med mig var på tok för tunn för sommarnätter ner mot nollgradigt. Och liggunderlaget kunde gärna vara lite mer isolerande mot marken. Och mina ack så sköna kängor var lite för mjuka för den tunga packning fjällvandring under några dagar innebär.

tält
Det ser mysigt ut, och mjukt var det men också riktigt kallt mitt i natten. Så blir det inte i år!

Så sedan förra året har jag arbetat på att rätta till det. Nya, stabilare kängor har inhandlats och börjat gås in. Ett uppblåsbart liggunderlag gavs till mig i födelsedagspresent i vintras. Och en garanterat varm sovsäck inhandlades nyligen på rea.

kängor
Mina kängor som jag ska vandra i till sommaren. Sköna, vattentäta och stabila.

Första veckan i juli i år bär det av mot Härjedalen igen. Nu med siktet – än så länge i alla fall – på Jämtlandstriangeln. Då räknar jag med att kunna gå stabilt på dagarna och sova varmt och mjukt om nätterna.

I början av augusti ska jag sedan ännu längre norrut, tillbaka till Kirunafjällen för att springa BAMM – Björkliden Arctic mountain Marathon – med min syster. Tre mils fjällorientering med packning, fördelade över två dagar har vi att se fram emot. Känns galet. Galet och roligt.

Vem kan inte känna sig upprymd över sådana framtida äventyr?

Björkliden
Det är svårt att inte förundras över utsikter som denna. Här från Rallarleden uppe vid Björkliden, mot Riksgränsen till.
fjäll
Om vädret är så här bra när vi springer BAMM kan vi skatta oss lyckliga.

 

Lämna ett svar