Majbrasa

Valborg utan picknick

IDAG ÄR DET VALBORGSMÄSSOAFTON. I skrivande stund, förmiddag, skiner solen och mellan de kyliga vindarna får man sig en härlig värme vid utomhusvistelse. Jag var nyss ute på en morgonpromenad så det kan jag skriva under på.

Den här dagen är väl en av dem som man annars rätt naivt nästan alltid tänker ska vara vårvarm och härlig, så där så man kan sitta på picknickfilt i parken hela dagen. Engångsgrill och vin i box som delas systerligt och broderligt med vänner. Närmare sanningen är väl att det ofta visserligen slutar med att man sitter på den där filten, men huttrar och fryser och helst vill gå inomhus.

I år blir det ingen picknickfilt i parken. Kanske en promenad i lunchsolen eller möjligen en till närmsta majbrasa senare när mörkret faller. Annars har jag och sambon mest planerat en lugn ”fixardag” i lägenheten som avslutas med sushi ikväll. Inomhus i värmen. Det känns alldeles lagom i år.

Trevlig Valborg!

Majbrasa
Majbrasa i Folkparken, Norrköping, för några år sedan. Jag minns alltid tillbaka till skolåren och när man gick i skolan och tågade, två och två, med klassen och varsin fackla och tände brasan i Verners backe i Hallsberg. Då var det en sjukt stor händelse.
Majbrasa
Det är nästan galet hur mycket värme som genereras av brasan när den väl tagit fart. Brännande i ansiktet och kyligt på ryggen.

Lämna ett svar