karta med 28 guldkorn i Sverige

28 guldkorn samlade på en karta

Sommaren 2021 var ett stort äventyr för mig, ett där jag körde kors och tvärs igenom landet för att uppleva och upptäcka gamla men framför allt nya favoriter. Nu har jag samlat de bästa platserna – 28 guldkorn i Sverige – på en karta.

Du som har läst min blogg det senaste halvåret eller så kommer känna igen dig. Kartan samlar nämligen de flesta av mina bloggar som jag sorterat in under taggen sommaräventyr 2021.

Se kartan med 28 guldkorn i Sverige

Det som är nytt är just hur kartan skapar ett slags interaktivt index över alla platser jag besökte då. Du får en översikt där du kan se mina stopp över hela landet och, förhoppningsvis, inspireras till egna turer hit eller dit, här eller där.

Grodkällan ett av 28 guldkorn i Sverige

Klicka dig vidare till kartan, skrolla och zooma för att läsa mer.

Sverigekarta skapat i nya programmet StoryMaps

Kartan är byggt i ett helt nytt verktyg för att skapa egna berättelser, kallat StoryMaps. Nytt för vanliga Svenssons åtminstone; för stora organisationer har verktyget funnits i ett antal år men enbart som en del av ett helt IT-system kallat ArcGIS och då under under namnet ArcGIS StoryMaps. Så blanda inte ihop de två produkterna med nästan samma namn om du också blir sugen på att göra sådana här kartor.

I skrivande stund är StoryMaps fortfarande i beta men under början av april lanseras den skarpa versionen.

Jag hoppas du gillar kartan med mina 28 guldkorn i Sverige!

Läs mer:

2 reaktioner på ”28 guldkorn samlade på en karta

Lämna ett svar