Fotobok om vandring av Kungsleden

Min vandring av Kungsleden har blivit fotobok

När jag vandrade Kungsleden var det självklart att de foton jag tog under vägen skulle resultera i en fotobok så småningom. Nu är den klar.

Det tog längre än jag hade tänkt att sortera, redigera, välja och välja bort foton från min vandring av Kungsleden. Nästa hela hösten. Sedan tog det ytterligare ett antal kvällar och helger att knåpa ihop en fotobok. Men nu är allt det där klart och fotoboken har jag fått hem, bläddervänlig och unik i sitt slag. 

Kika gärna i den du också!

Så har jag gjort fotoboken

Redan under 2018 tog jag fram en liknande fotobok över min vandring av Höga kusten-leden, även om den boken blev lite tunnare.

Nu dubbelkollade jag att det fortfarande var prisvärt att beställa via Crimson och att mått och andra tekniska inställningar var desamma.Sedan tittade jag på den guide jag tog fram förra året och utgick slutligen från samma dokument i InDesign som jag hade skapat till Höga kusten-boken, där jag hade alla mina uppslag, marginaler och andra inställningar klara.

Att slippa återuppfinna hjulet är skönt.

Uppslag i fotobok över Kungsleden

Det är nämligen så att jag vill ha full kontroll ner på halva millimetern över slutresultatet. Därför jobbar jag i InDesign, som jag är välbekant med efter att flera år jobbat med att formge trycksaker. Genom att jobba i ett format och med utfall som gäller för beställning av fotoböcker i Crimsons webbverktyg kan jag skapa som jag vill i InDesign, exportera ut jpg-bilder som hela uppslag och montera in dem i webbverktyget sedan.

Det funkade bra sist, och lika bra nu.

Använd gärna guiden, men tänk på att du behöver tillgång till och goda kunskaper i InDesign för att det ska funka.

Läs mer

Vandringen av Kungsleden: del 1 | del 2 | del 3

Lärdomar från vandringen av Kungsleden

2 reaktioner på ”Min vandring av Kungsleden har blivit fotobok

  1. Tack så jättemycket Pernilla för din inspirerande fotobok och guide till skapande av densamma. Jag använde din beskrivning och fick till en underbar Fotobok. Men måste tyvärr erkänna att jag har dåligt samvete eftersom jag också återanvände mycket (för mycket) av ditt upplägg, lärde mig indesign också. Skulle vilja dela min bok på f.b gruppen vandrarna men gör det inte gärna utan ditt ok, då mycket är ditt, ger dig cred givetvis. Min vandring Abisko-Kvikkjokk fotobok hittar du här: https://myalbum.com/album/KgEvHcMfbbDm

    1. Hej Stefan! Så roligt att min guide varit till nytta och att du dessutom lärt dig InDesign, vilket ju inte är superenkelt direkt. Du ska absolut vara stolt över din fina fotobok. Även om du inspirerats av min så är det ju dina unika foton och din egna upplevelse :). Sprid gärna din fotobok, och självklart blir jag superglad att du vill ge cred till min guide :). Ha en härlig dag!

Lämna ett svar