Solnedgång över Borgsjön

Njuter av solnedgången vid Borgsjö rastplats

Borgsjö rastplats var ytterligare en sådan där plats som bara dök upp och utan övertalning fick mig att tveklöst besluta mig att stanna för natten. För vem vill inte campa vid en sjö med sandstrand? Oavsett om du bor i bil, husbil eller tält.

Dagen hade fyllts av ett toppbesök på Stalonberget, fortsatt till Vilhelmina vid slutet av Vildmarksvägen och sedan vindlat sig lätt söderut till Björnlandets nationalpark. När jag hade lämnat grusvägarna som ledde till och från Björnlandets nationalpark var det dags att börja ha utkik efter ett bra nattläger.

Lätt val att stanna vid Borgsjö rastplats

Snart nog dök en skylt upp som påtalade att Borgsjö rastplats fanns en liten bit framåt. Och strax svängde jag höger in på en supermysig rastplats.  

Så här fint var det på Borgsjö rastplats.

Bil parkerad skymtar bakom grangren

Här parkerade jag bilen och blev kvar till nästa morgon.

Kvällsmål uppdukad på bänk

Jag plockade ut min quilt (en slag sovsäck), klev in i den för att hålla värmen och mysa och satt sedan på en bänk där jag åt ett enkelt kvällsmål, drack te och bara njöt av utsikten över sjön.

Stilla sjö vid Borgsjö rastplats

Jag antar att det här är vad som kan kallas ”den blå timmern”.

Snacksaligt sällskap svänger in på Borgsjö rastplats

Senare körde en husbil i XXL-storlek in och parkerade på rastplatsen också. Den visade sig innehåll vad jag tolkade som två kompispar. En av personerna, en pensionerad kemi- och biologilärare, var definitivt den mest pratsugna i kvartetten.

Det slutade med att han och jag stod och slängde käft ett tag och pratade om skog, natur och biologisk mångfald. Till slut tyckte jag att jag bjudit tillräckligt av mitt blod till myggen och tackade för mig.

Bil parkerad framför Borgsjö

Vid Borgsjö rastplats fanns flera naturliga p-fickor att välja på. Den här platsen passade mig.

Solnedgång lockade mer än nattsömn

Efter att jag hade bäddat upp bilen och borstat tänderna var tanken att jag skulle sova. Men utomhus var det helt enkelt så fint. Jag kunde inte låta bli att stanna uppe en stund till och föreviga solnedgången.

Solnedgång över Borgsjön

Mörkret har snart tagit över.

Måne över Borgsjö i skymningen

Månen dök oväntat upp ovanför skogen på andra sidan.

Sommaren 2021 tog jag bilen från södra Öland till norra Norrland för att upptäcka små och stora guldkorn i Sverige. Jag sov i bilen, tältet eller hos familj och vänner längs vägen. Du hittar alla relaterade blogginlägg under taggen sommaräventyr 2021.

Spana också gärna in denna interaktiva karta där jag sammanställt merparten av min roadtrip, så att du enkelt kan se vad som finns var. Jag hoppas du blir inspirerad!

Läs mer:

Lämna ett svar