Kvinna står på stor sten bredvid vägskylt för Flatruet

Fjällsemester – del 14: Platta, härliga Flatruet avslutar det här äventyret

Ända sedan det blev bestämt att jag skulle följa med till stugan i Härjedalen har jag fått berättat för mig om Flatruet – Sveriges högst belägna allmänna väg. Här skulle vara platt och bara en grusväg rätt igenom landskapet men tydligen ändå något att se.

Under min och syrrans vilodag tog vi hennes buss upp mot Flaturet utan att riktigt veta vad vi skulle förvänta oss. Jag blev glatt överraskad: Flatruet är precis det som sagts; en väg som går genom ett platt landskap. Bara så mycket häftigare! Man ser åt alla håll och kanter, landskapet och färgerna är fantastiska och för egen del påminde det och den vinande vinden om min sommar på Island för över tio år sedan.

Flaturet var en underbart karg plats och ett perfekt ställe att avsluta den här resan på.

Flatruet

Syster Sabina vet hur man ska göra en bra bild bättre.

Flatruet

Uppe på Flaturet, Sveriges högst belägna landsväg 975 meter över havet. Här var det riktigt häftigt.

Flatruet

Det borde vara Helags som anas där borta i fjärran.

Flatruet

Elledningarna som dras rätt genom landskapet påminner mig om amerikanska filmer.

Flatruet

Dimva ligger vackert.

Flatruet

Minnsessten. Här kunde besökarna lämna vittnesbörd om sitt besök.

Flatruet

Jag stortrivdes på Flatruet trots att vinden den här dagen var bitande kall.

Läs mer:

2 reaktioner på ”Fjällsemester – del 14: Platta, härliga Flatruet avslutar det här äventyret

  1. Fint att du skriver blogg. Saknar Dimva lite mer just nu så jag gick in och läste igen. Mycket dina bilder och minnen.

Lämna ett svar