Flatruet

Fjällsemester – del 14: Platta, härliga Flatruet avslutar det här äventyret

Ända sedan det blev bestämt att jag skulle följa med till stugan i Härjedalen har min sambo berättat om Flatruet – Sveriges högst belägna allmänna väg. Här skulle vara platt och bara en grusväg rätt igenom landskapet men tydligen ändå något att se.

Under min och syrrans vilodag tog vi hennes buss upp mot detta ställe utan att riktigt veta vad vi skulle förvänta oss. Jag blev glatt överraskad! Flatruet är precis det sambon sagt; en väg som går genom ett platt landskap. Bara så mycket häftigare! Man ser åt alla håll och kanter, landskapet och färgerna är fantastiska och för egen del påminde det och den vinande vinden om min sommar på Island för över tio år sedan.

Flaturet var en underbart karg plats och ett perfekt ställe att avsluta den här resan på.

Flatruet
Sabina vet hur man ska göra en bra bild bättre.
Flatruet
Uppe på Flaturet, Sveriges högst belägna landsväg 975 meter över havet. Här var det riktigt häftigt.
Flatruet
Det borde vara Helags som anas där borta i fjärran.
Flatruet
Elledningarna som dras rätt genom landskapet påminner mig om amerikanska filmer.
Flatruet
Dimva ligger vackert.
Flatruet
Minnsessten. Här kunde besökarna lämna vittnesbörd om sitt besök.
Flatruet
Jag stortrivdes på Flatruet trots att vinden den här dagen var bitande kall.

2 reaktioner på ”Fjällsemester – del 14: Platta, härliga Flatruet avslutar det här äventyret

  1. Fint att du skriver blogg. Saknar Dimva lite mer just nu så jag gick in och läste igen. Mycket dina bilder och minnen.

Lämna ett svar