Litsjöforsen

Litsjöforsen ett guldkorn längs Vildmarksvägen

Litsjöforsen är inte den mest kända forsen längs Vildmarksvägen men det var verkligen en av de mest fotogeniska. Jag sprang inte runt många minuter på klipporna i kanten men kom ändå därifrån med några av mina bästa bilder från hela semestern.

Jag hade knappt hunnit starta bilen för dagen innan jag såg ett minivattenfall till höger om Vildmarksvägen och insåg att jag behövde stanna till för att fota. Det visade sig att jag upptäckt ett litet guldkorn i form av Litsjöforsen.

Inbjudande att övernatta vid Litsjöforsen

Här vid Litsjöforsen fanns plats att övernatta för den som ville och enligt mig var det betydligt mysigare än borta vid den turisttätare Trappstegsforsen, i vars närhet jag hittat en avskild p-ficka, sovit i bilen över natten och nu precis lämnat.

Vattenfall vid Litsjöforsen

Hade jag känt till den här platsen innan hade jag utan tvekan kört hit istället. Men det är å andra sidan en del av att vara iväg på äventyr: att inte veta riktigt vad som väntar framåt. Och det är väl en del av tjusningen också, antar jag.

Lätt att fånga fina bilder av forsen

Jag fick med mig flera maffiga foton efter bara några minuters omkringskuttande på klipporna i kanten vid Litsjöforsen. När förhållandena är precis de rätta räcker det nästan med att bara rikta in kameran och trycka på avtryckarknappen.

Vackert foto av Litsjöforsen

När det är så bra som det var vid det här tillfället är det nästan läskigt enkelt att få till magiska foton.

Litsjöforsen rinner fram

Får jag möjlighet i framtiden skulle jag gärna övernatta här vid Litsjöforsen. Det var så fint.

Sommaren 2021 tog jag bilen från södra Öland till norra Norrland för att upptäcka små och stora guldkorn i Sverige. Jag sov i bilen, tältet eller hos familj och vänner längs vägen. Du hittar alla relaterade blogginlägg under taggen sommaräventyr 2021.

Spana också gärna in denna interaktiva karta där jag sammanställt merparten av min roadtrip, så att du enkelt kan se vad som finns var. Jag hoppas du blir inspirerad!

Läs mer:

Lämna ett svar