Trappstegsforsen är bred

Övernattar lagom långt ifrån Trappstegsforsen

Efter en händelserik dag var det dags att börja knyta sig. Frågan var bara: var? Trappstegsforsen var i alla fall nästa resmål som jag hade markerat på min karta längs Vildmarksvägen så jag körde dit.

Dagen började med att jag gav mig iväg så snabbt och tyst jag kunde utan att väcka min husbilsgrannar från grusplanen vid Småvattnen, där jag hade upplevt en sådan underbar solnedgång föregående kväll.

Frukost intog jag istället på en parkering och en annan grusplan innan jag gjorde en millång tur- och returvandring till grymt häftiga Bjurälvens naturreservat och Blinda dalen. Sedan körde jag rakt över kalfjället när jag kom till Stekenjokkplatån. På grund av vädret blev det ingen vandring på Stekenjokk.

Istället besökte jag kyrkstaden Fatmomakke och fick en riktigt häftig naturupplevelse av ett något, men bara något, mer civiliserat slag än en vandring på kalfjället hade varit.

Bra parkering och faciliteter vid Trappstegsforsen

Nu styrde jag alltså vidare mot Trappstegsforsen som jag hade hört och läst en del om.

Här vid Trappstegsforsen fanns en väl utbyggd parkering med utsikt över forsen, samt en enklare restaurang, en vattenkran och ett par utedass. Det var alltså en perfekt plats för övernattning i husbil.

Trappstegsforsen med gran i förgrunden

Trappstegsforsen beskrivs tydligen som ett vattenfall och jag antar att det stämmer bra. Det är bara ett betydligt bredare och mindre brant fall än vanligt.

Minihus vid Trappstegsforsen

Går du en liten bit upp längs en närliggande väg kan du se denna lilla miniatyrvärld.

Hittar en avskild p-ficka för min bil

För mig i min bil tyckte jag dock att det blev lite för välbesökt att stå där bland alla gigantiska husbilder. Dessutom låter en stor fors rätt mycket så av den anledningen var jag också mer intresserd av att parkera en bit bort.

Därför utforskade jag ett par grusvägar som jag hade noterat i närområdet. Jag hittade snart en mysig liten ficka precis i närheten av parkeringen vid forsen och alla dess faciliteter, men ändå helt avskilt och betydligt tystare och lugnare.

Det blev en rogivande natt.

Sommaren 2021 tog jag bilen från södra Öland till norra Norrland för att upptäcka små och stora guldkorn i Sverige. Jag sov i bilen, tältet eller hos familj och vänner längs vägen. Du hittar alla relaterade blogginlägg under taggen sommaräventyr 2021.

Spana också gärna in denna interaktiva karta där jag sammanställt merparten av min roadtrip, så att du enkelt kan se vad som finns var. Jag hoppas du blir inspirerad!

Läs mer:

Lämna ett svar