Lundhags VandraWs Mid, mina nya kängor

Tur och retur till Mögsjön för att gå in nya kängor

24/8 – Dag 1: Vid Mögsjön

Framme nu sedan en stund vid Mögsjön och vindskyddet som finns där. En middagsportion av pasta carbonara, frystorkad, står på tillagning. Från vindskyddets tak och trädens grenar droppar det av det stillsamma regnet som föll under någon halvtimme och slutade för en stund sedan.

Mögsjön

Utsikt från vindskyddet vid Mögsjön. Man sitter en liten bit ifrån sjön men nära nog ändå, och så blir det mer skyddat mot eventuell vind.

Jag har gått från Hälleforsnäs, en sträcka på knappt 9,5 kilometer enligt gps:en räknat från perrongen där tåget stannar. Något stationshus finns inte.Det här är andra gången jag är här. Förra gången var före sommaren när det precis hade börjat komma eldningsförbud. Nu när jag är tillbaka har alla förbud precis hävts. Så gasköket är åter en del av packningen.

Starten börjar i Hälleforsnäs, första biten är väldigt lättillgänglig.

Fin utsikt från östra hörnet av Fyrsjön.

Tallarna växer upp ur klipporna längs sjön.

Här och där finns kallkällor längs ledan. Den här på etapp 23 var välfylld och välsmakande.

Svampen sticker upp ur marken lite här och där. Inga mängder som jag kunde se men så är jag heller ingen expert.

Det här är en favoritkombo i skogen: lila ljung och vit mossa. Så rogivande.

Den här vandringen har även ett specifikt syfte, förutom att bara sticka ut en stund i skogen. Jag har precis köpt mig ett nytt par kängor som behöver gås in. En tur och retur till Mögsjöns vindskydd, med övernattning däremellan, verkade som en lämplig sträcka.

Mina förväntningar på kängorna var skyhöga – ungefär i nivå med prislappen. Hittills kan jag lättat konstatera att jag är nöjd. Det känns kalasbra.

Lundhags Vandra Ws Mid

Nya kängorna känns bra, än så länge.

25/8 – Dag 2: På tåget

Nu sitter jag på regionaltåget på väg hem. Jag känner mig väldigt nöjd med den här lilla utflykten. Jag var i ärlighetens namn inte jättesugen igår på att ge mig ut men ansåg att humöret borde vända uppåt när jag väl var på väg och så blev det ju.

Min ryggsäck är packad och klar.

Jag säger hej då till Mögsjön för den här gången.

Eftersom det regnade igår kväll och har varit hyfsat molnigt idag har skogen inte hunnit torka upp. Det gjorde att jag fick uppleva hur blött det snabbt kan bli när man vandrar i tajts, visserligen friluftstajts från Fjällräven men det betyder inte att de har vattenavstötning inbakade i sig, och en försmak av hur det kan bli med dyngsura kängor utan goretex. Jag stannade för en fika när jag hade en dryg halvtimme kvar till tåget. Då passade jag på att byta strumpor och kunde till och med vrida vatten ur de använda…

Kängorna var såklart också blöta men efter ungefär 30 minuters vädring hade de ändå börjat torka märkbart, något mina gamla goretexkängor inte hade hunnit med.

Det har varit himla skönt att inte behöva varken tejp eller plåster! Jag hoppas det fortsätter så. 

Ett landskap av mossa.

Ännu en fantastisk vy av ljung och mossa. 

Våtmarkerna norr om Hälleforsnäs.

När vattnet vilar speglar sig himlen i det.

Läs mer:

Lämna ett svar