Strand emot Transjön med glimt av vindskydd och tält

Välbesökt och soligt möte vid Transjön – där grodorna simmar

I helgen som sprittade inte bara grodorna av vårkänslor. Även ett gäng utelivstörstande människor lockades ut ur husen för att under bar himmel grilla, umgås och bara njuta av det fina vädret när det bjöds in till möte vid Transjön. Jag var definitivt en av dem.

Det var samma kvinna som tidigare anordnade bland annat vandringsträffen när jag testade min nya hängmatta för första gången i januari som bjöd in även denna gång.

Väljer tältet till möte vid Transjön

Platsen för mötet var förlagd till Transjön, ungefär mitt emellan Södertälje och Nynäshamn. Jag hade sedan innan förstått att platsen skulle vara fin och väl där levde den absolut upp till förväntningarna. Gott om plats för såväl tält som hängmatta för övernattning, en fin skog runtom och ett vindskydd placerat precis vid själva Transjön.

Sedan min tripp till Österlen nyligen, när jag sov i tält, hade jag fått lite mersmak så jag valde jag att packa med mig mitt kära Hilleberg Niak den här gången. Det är på många sätt väldigt smidigt med ett nattläger som har markkontakt, i relation till hammock som ju hänger i luften.

Vårvärme lockade ut många

Temperaturen hade gått från minus till plus och solen värmde skönt. Så det var inte konstigt att det lockade rekordmånga till träffen. Det var inte helt lätt att hålla räkningen på alla men runt 19-20 personer slöt upp varav alla utom ett par stycken även stannade över natten.

Människor sitter på klippa vid sjö i solen

Från ankomst fram tills magen började skrika tillräckligt högt efter mat satt flertalet av oss på klipporna och lapade sol.

En oväntad sak (som kanske inte borde vara oväntad egentligen) var alla grodor som fanns i sjön. Jag insåg att jag aldrig har sett grodor simma runt i vattnet som de gjorde här. Och när de inte simmade på ytan satt de på botten och bara chillade. Eller roade sig med att se till att ett plus blir ”många” senare i sommar.

Grodor i sjö

Ser du båda grodorna?

Person ror i eka på sjö

På platsen fanns en roddbåt som ett par besökare tyckte förtjänade en liten svängom på sjön.

Så småningom blev det mörkt och motvilligt drog vi oss till våra respektive nattläger.

Morgonutsikt inifrån tältet Hilleberg Niak

Att sedan vakna, kunna öppna upp tältet och morgna sig till en alltmer uppgående sol och fågelkvitter var en ren lyx.

Skog speglar sig i Transjön

Det är fantastiskt att tänka att det här bara var början på den säsong med vandring och uteliv som nu tveklöst har börjat.

Läs mer:

Lämna ett svar