Japp, det är jag.

Året i bilder

Fysiska och mentala utmaningar, nytt jobb som gjort mig till tågpendlarproffs, fantastiska resor – både privat och i jobbet – mycket tid i naturen, en trappa på 427 steg, ett nytt favoritbröd, skådandet av en udda havsvarelse… 2017 har varit allt annat än tråkigt för mig. Jag hoppas du vill följa med på min snabbsammanfattning över året som gått!

Så har 2017 års alla 365 dagar gått till ända. För mig har det här varit mer händelserikt än på länge. Jag började ett nytt jobb i januari som gjorde mig till dagpendlare med tåg mellan Norrköping och företagsmetropolen Kista norr om Stockholm. Min nya arbetsgivare – Esri Sverige – bjöd mig dessutom nästan direkt på en fantastisk resa till det internationella huvudkontoret i USA (se blogginlägg här och här). En häftigare start på ett nytt jobb är svårt att få!

Förutom ett jobbyte har året på det privata planet bjudit på en fysisk men framförallt mental utmaning när jag genomförde ett tvådagars fjällmaraton i nordligaste Sverige. Mindre utmanande men minst lika härligt har vandringar i sydligare svenska fjäll varit, såväl som flertalet vandringar runt om i Östergötland. Jag tog mig dessutom an min första övernattning utomhus ensam, i ett vindskydd vid en sjö någonstans i skogen.

Under sommaren fick jag äntligen möjligheten att se lite mer av Danmark när jag och min sambo kunde följa med hans mamma och hennes man på långweekend till Hirtshals, på östra sidan av halvön, bara 40 minuter från Skagen. Där i ett oceanerium i Hirtshals fanns ett livs levande exemplar av djuret evolutionen glömde – klumpfisken. Självklart såg jag till att betrakta denna märkliga varelse.

Tillsammans med min storasyster attackerade vi och vann över Trappan – en 427 steg lång trappa som går uppför Kvarntopshögen några mil söder om Örebro. Inte bara en utan två gånger.

Nära vänner till mig har adderat barn till sin familj, min sambo och jag har kastat bort en gammal soffa och skaffat en ny, vi har fixat och tricksat hemma, jag har kommit på ett nytt favoritrecept på bröd, inspirerats till att teckna mer med svart tuschpenna och av och till gett mig ut på fotopromenader runtom i fina Norrköping.

Det här året har för mig varit fyllt av flera stora händelser, utmaningar och upplevelser som jag inte kan vara annat än tacksam för. 2017 går till min historia som ett av de bästa åren hittills. Jag ser med glittrande förväntan fram emot 2018.

Lämna ett svar